Wyniki znalezione dla „Jak zamknąć konto w serwisie eBay”

Jeśli zamkniesz swoje konto eBay, nie będziesz mógł(mogła) sprzedawać w serwisie ani wejść na stronę Mój eBay. Utracisz również swoje opinie oraz historię zakupów i sprzedaży.

Rozważ skontaktowanie się z nami przed zamknięciem konta. Cieszymy się, że jesteś z nami i zrobimy, co w naszej mocy, aby pomóc Ci w rozwiązaniu wszelkich problemów.

Jeśli mimo to chcesz zamknąć konto, upewnij się, że:

  • wszystkie opłaty i inne koszty sprzedaży zostały uregulowane, a saldo Twoich dostępnych środków wynosi zero;
  • nie masz aktywnych ofert na przedmiot;
  • nie masz transakcji oczekujących (tzn. aktywnych ofert, oczekujących płatności, oczekujących zwrotów, sporów dla płatności, zaległych lub oczekujących wypłat, które mają zostać przekazane na Twoje konto bankowe);
  • wszystkie subskrypcje zostały anulowane.

Wskazówka
Jeśli na Twoje konto nałożono ograniczenia lub obecnie nie spełnia ono naszych minimalnych standardów obsługi dla sprzedawców, musisz skontaktować się z nami, aby zamknąć konto.

Co się stanie po wysłaniu prośby o zamknięcie konta?

W ciągu 24 godzin od otrzymania prośby wyślemy Ci powiadomienie o jej statusie na zarejestrowany adres e-mail i za pomocą Wiadomości eBay. Zamknięcie konta zajmuje zazwyczaj 14 dni od dnia, w którym otrzymamy prośbę. Jeśli w ciągu ostatnich 30 dni na Twoim koncie były transakcje, płatności, roszczenia lub spory, zamknięcie konta może zająć do 60 dni.

Po tym czasie trwale zamkniemy Twoje konto i usuniemy Twoje dane. Jeśli zmienisz zdanie, zanim zamkniemy Twoje konto, możesz skontaktować się z nami i poprosić o przywrócenie konta, jeśli jest prowadzone zgodnie z zasadami (nie jest objęte ograniczeniami ani zawieszone).

Usunięcie danych

Jeśli zaakceptujemy prośbę o usunięcie danych, usuniemy wszystkie dane osobowe, które jesteśmy zobowiązani usunąć zgodnie z przepisami prawa.

Dane osobowe usuwamy, wykorzystując zatwierdzone metody, takie jak usuwanie bezpośrednie, anonimizacja, pseudonimizacja i agregacja. Musisz wyczyścić pamięć podręczną, usunąć pliki cookie i historię przeglądania z każdej przeglądarki używanej do logowania do konta eBay oraz usunąć aplikację eBay z urządzeń mobilnych.

Po usunięciu danych i zamknięciu konta wyślemy wiadomość z potwierdzeniem na Twój zarejestrowany adres e-mail. 

Jakie dane przechowujemy?

Po usunięciu zachowujemy zapis Twojej prośby i naszą odpowiedź. Przechowujemy także niektóre dane osobowe, które musimy lub możemy przechowywać zgodnie z przepisami prawa, aby:

  • spełnić obowiązek przechowywania danych finansowych i prawnych serwisu eBay;
  • wykrywać i rozwiązywać problemy związane z bezpieczeństwem lub funkcjonalnością, w tym chronić przed nieuczciwymi lub nielegalnymi działaniami;
  • korzystać z prawa do wolności wyrażania opinii i informacji;
  • wnosić roszczenia prawne lub chronić się przed nimi;
  • dostarczać zamawiane towary i świadczyć usługi lub wypełniać w inny sposób zobowiązania wynikające z umów między eBay a użytkownikami;
  • rozliczać salda należne Tobie lub eBay;
  • przekazywać Ci informacje podatkowe;
  • poinformować Cię, jeśli wystąpi problem w zakresie zdrowia publicznego.

Będziemy korzystać z przechowywanych danych osobowych wyłącznie w tych celach. Usuniemy je, gdy nie będziemy już ich potrzebować. Po usunięciu danych możemy kontaktować się z Tobą, jeśli będziemy musieli rozliczyć nieuregulowane saldo lub przekazać informacje podatkowe.

Zamknij konto

Jeśli potrzebujesz pomocy, aby zamknąć konto zmarłego użytkownika eBay, skontaktuj się z nami.

Czy te informacje były przydatne?

Pozostało znaków: 100

Dziękujemy za opinię! Aby uzyskać pomoc, kliknij Kontakt z nami.